Čvrsto verujemo da
je svaki detalj bitan.

Verujemo da se svi elementi jednog grafičkog proizvoda – njegove proporcije i strukture – moraju uklopiti savršeno kako bi sačinili izuzetan produkt vrhunske estetike koji zadovoljava Vaše potrebe, želje i standarde.

Futura d.o.o. je štamparija koja se svojim fleksibilnim tehničko-tehnološkim procesima proizvodnje, profesionalnim i visoko-obrazovanim stručnim kadrom, inovativnim rešenjima i kvalitetom kreiranih proizvoda, izdvaja na tržištu više od 30 godina.

Postižući ambiciozne ciljeve i uspešno se prilagođavajući tržišnim zahtevima i novim proizvodima, štamparija Futura se pozicionirala kao lider u grafičkoj industriji, prvenstveno u štampanju knjiga u broširanom i tvrdom povezu, korporacijskih časopisa, kalendara, prospekata, kataloga, reklamnih blokova, lifleta, etiketa i drugih otisaka različitog sadržaja.

Od početka osnivanja kompanije, 1989. godine, i tokom svog dugogodišnjeg poslovanja, Futura je ostvarila nekoliko izuzetnih uspeha:

1995

Prva privatna štamparija u Vojvodini koja je
imala topli povez knjiga.


1996

Ulažući u tehničko-tehnološke resurse, kompanija Futura se pridružila grupi od deset najopremljenijih štamparija u tadašnjoj Jugoslaviji.


1997-2001

Štamparija Futura je u okviru svog proizvodnog pogona dodala nekoliko novih mašina: Heidelberg Offset SORMZ B2 (dvobojnu ofset mašinu za štampu iz tabaka), Heidelberg Speedmaster B1 (četvorobojnu ofset mašina za štampu iz tabaka), kao i osvetljivač grafičkih filmova.


2006-2012

Kompanija konstantno ulaže u osavremenjivanje opreme za grafičku doradu i digitalnu štampu.


2017

Futura postaje vlasnik parcele u industrijskoj zoni Sever II, u Novom Sadu. Samo godinu dana kasnije, započinje izgradnja proizvodno-poslovnog objekta veličine 1385 m2, uz finansijsku podršku Fondacije Prosperitati. Godina 2019. obeležena je useljenjem kompanije u novi poslovni prostor, kao i dodatnim proširenjem proizvodnih kapaciteta.

Ipak, najveća dostignuća štamparije Futura predstavljaju uspesi klijenata i partnera.

Dugotrajnost koju je štamparija Futura ostvarila na tržištu direktno je povezana sa činjenicama da volimo to što radimo i poštujemo klijente i njihove proizvode.

Poslujemo odgovorno i rado se upuštamo u izazove, kako bismo osigurali maksimalni nivo zadovoljstva svakog klijenta.

Futura se danas nalazi u sopstvenom, moderno opremljenom i energetski efikasnom proizvodno-poslovnom prostoru veličine 1385 m2, u industrijskoj zoni Sever II, u Novom Sadu. Tim vrhunskih stručnjaka čine trideset pet profesionalca iz oblasti grafičkog struke i ekonomskih nauka.


Sa radošću i nestrpljenjem Vas očekujemo u prostoru koji je izgrađen „po meri čoveka i Future“, da zajedno pretvorimo Vaše ideje u izuzetnu stvarnost.